Προσωπική Ανάπτυξη6 Βασικά Οφέλη της Προσωπικής Ανάπτυξης

weRelate

6 Βασικά Οφέλη της Προσωπικής Ανάπτυξης

Προσωπική ανάπτυξη σημαίνει να επενδύσεις στον εαυτό σου, ώστε να μπορείς να τον διαχειρίζεσαι αποτελεσματικά, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να σου φέρει η ζωή. Σου επιτρέπει να γίνεσαι προνοητικός. Αντί να περιμένεις να συμβούν καλά πράγματα, βγαίνεις εκεί έξω τα διεκδικείς και τα πραγματοποιείς. Μπορεί να μην πετυχαίνεις πάντα τον στόχο σου, αλλά θα βιώνεις μια πιο πλούσια και πιο ικανοποιητική ζωή όταν δεσμευτείς να επιδιώκεις τους δικούς σου στόχους. Το πρώτο βήμα για την πορεία προς την προσωπική ολοκλήρωση είναι η προσωπικής ανάπτυξη.

Η προσωπικής ανάπτυξη έχει άμεσα οφέλη, αυτά είναι:

1. Αυτογνωσία

Η προσωπική ανάπτυξη ξεκινά με την γνώση του εαυτού σου. Αρχίζεις να γνωρίζεις ποιος πραγματικά είσαι, τις αξίες, τις πεποιθήσεις σου, την ιστορία σου και τον σκοπό που επιθυμείς να επιδιώξεις. Η αληθινή εκπλήρωση δεν μπορεί ποτέ να προέλθει από το κυνήγι των ονείρων άλλων ανθρώπων. Αν θέλεις να επιτύχεις διαρκή ευτυχία, πρέπει να σχεδιάσεις τη ζωή σου με βάση αυτό που είσαι. Τότε μπορείς να κυνηγήσετε τους δικούς σου σκοπούς και στόχους. Όταν κυνηγάς τους δικούς σου στόχους, υπάρχει τόση ευχαρίστηση από το ταξίδι όσο και από το να φτάσεις στον προορισμό σου.

2. Αίσθηση κατεύθυνσης

Μόλις βελτιώσεις την αυτογνωσία σου, θα είσαι πιο ξεκάθαρος σχετικά με τα πράγματα που θέλεις να επιτύχεις στη ζωή. Η λήψη αποφάσεων γίνεται πολύ πιο εύκολη. Εργασίες που έπαιρναν πολύ χρόνο, δεν μπαίνουν πλέον στη λίστα υποχρεώσεων σου. Τώρα συνειδητοποιείς ότι δεν σε οδηγούν προς τους στόχους σου και επομένως δεν αξίζουν τον χρόνο σου.

3. Βελτιωμένη εστίαση και αποτελεσματικότητα

Με την προσωπική ανάπτυξη έρχεται η σαφήνεια. Ακόμη και με βελτιωμένη αίσθηση κατεύθυνσης, θα υπάρχουν πάντα πολλές εργασίες που αναζητούν την προσοχή σου. Καθώς η προσωπική σου ανάπτυξη βελτιώνεται, η ιεράρχηση προτεραιοτήτων γίνεται πολύ πιο εύκολη. Γίνεσαι πιο ξεκάθαρος ως προς τους στόχους σου και μπορείς να προσδιορίσεις γρήγορα ποια εργασία θα σου δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα με τους πόρους που έχεις στη διάθεσή σου τη δεδομένη στιγμή. Η βελτιωμένη εστίαση και αποτελεσματικότητα έρχεται με το να γνωρίζεις και να χρησιμοποιείς τα δυνατά σου σημεία.

4. Κίνητρο

Όταν γνωρίζεις τι θέλεις να επιτύχεις, είναι πιο εύκολο να δεις τα οφέλη από την ανάληψη δράσης. Ακόμη και όταν το έργο που ακολουθεί δεν είναι ευχάριστο, εάν μπορείς να δεις ένα σαφές όφελος, έχεις μεγαλύτερο κίνητρο για να προβείς στις απαραίτητες ενέργειες. Με ισχυρή προσωπική ανάπτυξη, αναπτύσσεις την απαραίτητη θέληση.

5. Μεγαλύτερη ανθεκτικότητα

Θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές στη ζωή. Όταν συμβαίνουν αυτές οι δύσκολες στιγμές, πρέπει να έχεις τις δεξιότητες και τα χαρακτηριστικά για να τις αντιμετωπίζεις αποτελεσματικά. Η προσωπική ανάπτυξη δεν μπορεί να αποτρέψει όλα τα άσχημα πράγματα από το να συμβούν, αλλά θα σε βοηθήσει να τα αντιμετωπίσεις όταν συμβούν. Θα έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ανθεκτικότητα, προσωπικές και διαπροσωπικές δεξιότητες για να αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε ενδεχόμενο.

6. Πιο ικανοποιητικές σχέσεις

Οι σχέσεις είναι σαν δίκοπο μαχαίρι. Είτε σε ανυψώνουν είτε σε τραβάνε κάτω. Όταν βελτιώνεις την προσωπική σου ανάπτυξη, μπορείς να δεις καλύτερα σε ποιες σχέσεις αξίζει να επενδύσεις και σε ποιες χρειάζεται να χαλαρώσεις. Αναπτύσσεις, επίσης τις δεξιότητες για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτές τις σχέσεις που έχουν τον πιο θετικό αντίκτυπο στη ζωή σου.

Η προσωπική ανάπτυξη είναι ένας όρος πολυχρησιμοποιημένος και με «κακή» φήμη. Έχει να κάνει με το να αφιερώσεις χρόνο και να δεσμευτείς, να επενδύσεις στον μεγαλύτερο πόρο που διαθέτεις, στον εαυτό σου. Όταν καταβάλλεις προσπάθεια για να εξελίξεις τον εαυτό σου, οι ανταμοιβές είναι εκπληκτικές. Πολλοί άνθρωποι αρνούνται την προσωπική ανάπτυξη επειδή τα αποτελέσματα της δεν είναι πάντα μετρήσιμα. Ωστόσο, οι πιο επιτυχημένοι στη ζωή γνωρίζουν ότι το κλειδί της επιτυχίας είναι η ικανότητα να διαχειρίζεσαι τον εαυτό σου σε διάφορες καταστάσεις. Αυτή η ικανότητα έρχεται μέσω της προσωπικής ανάπτυξης.

Post a comment

Θέλετε να μάθετε για εμάς;