ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΕΛΛΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΕΛΛΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΕΛΛΟΣ

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ

Είναι μέλος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (ΕΨΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας (ΕΕΣΣΚΕΨΟ), του σωματείου ΙΤΑCΑ .

Γεννήθηκε στον Πόρο Τροιζηνίας και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης το 1988. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου.

Έκτοτε εργάζεται μέχρι σήμερα  στο Θεραπευτικό Πρόγραμμα Απεξάρτησης ΑΘΗΝΑ της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου και του ΟΚΑΝΑ.

Έχει 4ετη εκπαίδευση στη συστημική οικογενειακή θεραπεία και συμμετέχει ως οικογενειακός θεραπευτής στο ιατρείο θεραπείας οικογένειας και ζεύγους της Α΄ Ψυχιατρικής Πανεπιστημιακής Κλινικής.

Διδάσκει σε εκπαιδευτικά προγράμματα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, κυρίως γύρω από θέματα των εξαρτήσεων (αλκοολισμός), της ψυχιατρικής συννοσηρότητας και της ψυχοθεραπείας.

Έχει πλήθος ανακοινώσεων σε Ελληνικά και διεθνή ψυχιατρικά συνέδρια, δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά καθώς και συγγραφή κεφαλαίων σε 8 Ελληνικά και 3 ξενόγλωσσα Ψυχιατρικά επιστημονικά βιβλία.

Ασχολείται διαγνωστικά και θεραπευτικά με τη ΔΕΠΥ από 15ετίας περίπου, μέσα από το πρόγραμμα απεξάρτησης ΑΘΗΝΑ και την επαφή με τα εξαρτημένα άτομα.

Είναι μέλος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (ΕΨΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας (ΕΕΣΣΚΕΨΟ), του σωματείου ΙΤΑCΑ (Ευρωπαϊκό Σωματείο εργαζομένων στο χώρο της απεξάρτησης) καθώς και της Ελληνικής Ψυχιατροδικαστικής Εταιρείας (ΕΨΔΕ).

Specialty

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ

Degrees

BSc

Certificates & awards

Θέλετε να μάθετε για εμάς;