ΜΑΡΙΑ ΣΑΜΙΩΤΗ

ΜΑΡΙΑ ΣΑΜΙΩΤΗ

ΜΑΡΙΑ ΣΑΜΙΩΤΗ

ψυχοθεραπευτρια ,οικογενειακη θεραπευτρεια , Founder weRelate

"Η Μαρία Σαμιώτη έχει πολυδιάστατη εκπαίδευση και επαγγελματική εμπειρία. Είναι Οικογενειακή Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια και ιδρύτρια του weRelate.gr"

H Μαρία Σαμιώτη γεννήθηκε το 1977 στη Ν. Ερυθραία Αττικής. Ξεκινώντας από νεαρή ηλικία ως αθλήτρια κολύμβησης, συνέχισε τις σπουδές της στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εν συνεχεία  ακολούθησε πολυετή καριέρα στον τομέα του αθλητισμού, αφού παράλληλα με τις σπουδές της από το 1995 ξεκίνησε να εργάζεται σε διάφορα αθλητικά σωματεία, χώρους προπόνησης και προαγωγής υγείας καθώς και σε αθλητικά προγράμματα παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, κατέχοντας  διάφορες θέσεις ευθύνης.

Μέσα από αυτή την εργασιακή της ενασχόληση με άτομα διαφόρων ηλικιών και  αναγκών ανέπτυξε έντονο  ενδιαφέρον για την ψυχοσύνθεση του ατόμου και του τρόπου που αυτή επιδρά στη σωματική του υγεία και ατομική του ανάπτυξη. Για το λόγο αυτό το 2004-2005 παρακολουθεί στο Κέντρο Συστημικής Θεραπείας, Οικογένειας και άλλων Συστημάτων τη Συστημική Καταξιωτική Εκπαίδευση σε Συστήματα και Οργανισμούς, στη Συμβουλευτική, την Ηγεσία και την Εκπαίδευση. Το 2006 ξεκινάει τις σπουδές της ως επαγγελματίας ψυχοθεραπεύτρια στο Κέντρο Οικογενειακής-Συστημικής Θεραπείας (EFTA) στο Χαλάνδρι Αττικής. Παράλληλα με τις ως άνω σπουδές της στη Συστημική Προσέγγιση και Θεραπέια-Εκπαίδευση Επαγγελματία Ψυχοθεραπευτή, εργάστηκε  σε χώρους παροχής υπηρεσιών και μαζικής εστίασης, κατέχοντας διευθυντικές θέσεις με κύρια αρμοδιότητα την αποτελεσματική διαχείριση της επιχείρησης σε όλους τους τομείς και την αποτελεσματική ανάπτυξη, διαχείριση και καθοδήγηση της ομάδας των  εργαζομένων με σκοπό αφενός τη δημιουργία αφενός ενός λειτουργικού εργασιακού περιβάλλοντος και αφετέρου τη μεγιστοποίηση της οικονομικής  απόδοσης των επιχειρήσεων.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο Κέντρο Οικογενειακής-Συστημικής Θεραπείας (EFTA), συνέχισε το 2011-2012 με Master επαγγελματικής εξειδίκευσης στις Διατροφικές Διαταραχές & την Παχυσαρκία στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών στην Αθήνα, το 2014-2015 παρακολούθησε επιτυχώς την εκπαίδευσή της στο Νευρο-γλωσσικό Προγραμματισμό NLP στο Κέντρο Νευροφυσιολογικής Εκπαίδευσης στην Αθήνα, συνδυάζοντας την εκπαίδευση αυτή με την πολυδιάστατη επαγγελματική της εμπειρία, ενώ τo 2015-2016 ολοκλήρωσε το Master Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη Sport Psychology for Peak Performance στο Ashworth College στην Atlanta, της Georgia. Παράλληλα εργάζεται ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας στο Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών.

Επιπλέον έχει παρακολουθήσει μεταξύ άλλων τα Μετεκπαιδευτικά Σεμινάρια: Ψυχική Υγεία – Ψυχοπαθολογία Παιδιών και Εφήβων στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ – ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ Ν.Π.Δ.Δ. από 11/2017 έως 7/2018, 100 ώρες Μετεκπαιδευτικό Επιχειρηματικό Πρόγραμμα αθλητών με κατεύθυνση Αθλητικές Επιστήμες – Αθλητική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου από 2/2015 έως 6/2016, Εκπαίδευση στο NIG – Neuro-Imaginative Gestalting στο  Κέντρο Συμβουλευτικής, Ψυχοθεραπείας & Συστημικών Αναπαραστάσεων – Αθήνα τον Μαίο και το Σεπτέμβριο του 2014, Ψυχοθεραπεία και Θέματα Σεξουαλικής Ταυτότητας στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας Συστημικής Ψυχοθεραπείας “Λόγω Ψυχής” – Αθήνα τον Μάρτιο του 2014, Εξαρτήσεις: Νέες ουσίες, Συμπεριφορικού τύπου εξαρτήσεις, Συννοσηρρότητες  στο  ITACA – Ελληνικό Τμήμα – Αθήνα από 19/2/2014 έως 18/6/2014, Θεραπεία Ζευγαριών  στο Κέντρο Συστημικής Θεραπείας, Οικογένειας και άλλων Συστημάτων στην Αθήνα από 03/2013 έως 06/2014, Διατροφικές Διαταραχές & Παχυσαρκία σε Παιδιά και Εφήβους στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών στην Αθήνα τον Μαίο του 2013, Διαχείριση Άγχους & Στρες στο Ison Psychometrica στην Αθήνα τον Ιανουάριο  του 2010, Κακοποίηση και Ψυχικό Τραύμα στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα DAPHNE III  – Αθήνα τον Νοέμβριο του 2009 κ.α.

Τέλος έχει παρακολουθήσει τα κάτωθι σεμινάρια διαλογισμού, υπνοθεραπείας και αυτοβελτίωσης: Meditation Practitioner με τον Graham Nicholls  τον Ιούνιο 2019, Mindfulness Practitioner Diploma με τον Kain Ramsay τον Οκτώβριο 2019, Rapid Transformational Hypnotherapy for Abundance με την Marisa Peer τον Φεβρουάριο 2020, The Silva Ultamind System με τον Vishen Lakhiani τον Ιούνιο 2020, Life Visioning Mastery με τον Michael Beckwith το  Φεβρουάριο 2021.

Η Μαρία Σαμιώτη διατηρεί από το 2009 προσωπικό γραφείο ως Συστημική Οικογενειακή Θεραπεύτρια. Σήμερα έχει δημιουργήσει το Κέντρο Ψυχολογικής Ανάπτυξης weRelate στη Ν. Ερυθραία Αττικής παρέχοντας μεταξύ άλλων υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής σε άτομα, ζευγάρια, ομάδες και οικογένειες, και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εταιρίες, οργανισμούς και οικογενειακές επιχειρήσεις, με τη θεωρητική στήριξη του Systemic Appreciative Approach. Επιπλέον παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής σε νεαρούς αθλητές/πρωταθλητές και τις οικογένειές τους και προπονεί ψυχολογικά και νοητικά ενηλίκους αθλητές/πρωταθλητές και προπονητές ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, καθώς και ομάδες (στην Ελλάδα και το εξωτερικό), ενώ διεξάγει και σεμινάρια για τη Συστημική Προσέγγιση, τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής, την Εικόνα Σώματος και τη Νοητική Προπόνηση (Mental Training) σε συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς.

Το πιο πρόσφατο επαγγελματικό της όραμα παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τον ιστότοπο του werelate.gr, ένα πολυδιάστατο ιστότοπο ψυχολογικής και προσωπικής ανάπτυξης, έμπνευσης και μεταμόρφωσης, στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί και να γνωρίσει τη Φιλοσοφία weRelate μέσω άρθρων, blog και υπηρεσιών ψυχολογικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης, διαδικτυακά και βιωματικά σεμινάρια, εκδηλώσεις  κ.α.

*Η Μαρία Σαμιώτη είναι τακτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Συλλόγου  Συστημικών Ψυχοθεραπευτών (Individual Member of the European Family Therapy Association(EFTA), του International  Association of Eating Disorders for Professionals (Iaedp) και του European Federation of Sport Psychology (FEPSAC).

Specialty

ψυχοθεραπευτρια ,οικογενειακη θεραπευτρεια , Founder weRelate

Degrees

PhD

Certificates & awards

Θέλετε να μάθετε για εμάς;