Φιλοσοφία

Φιλοσοφία

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ του weRelate.gr

Από τα πρώτα μου βήματα στο μονοπάτι της προσωπικής μου ανάπτυξης αντιλήφθηκα την αξία της ομάδας, της σύνδεσης και του συστήματος. Ξεκινώντας ψυχοθεραπεία σε ηλικία 19 ετών, αναζητώντας απαντήσεις για το προσωπικό μεγάλωμα, αντιλήφθηκα πως πολλές φορές  μέσα και  από τις  ιστορίες  των άλλων μελών μιας ομάδας,  δίνονταν  λύσεις και απαντήσεις και σε δικά μου ερωτήματα.

Αντιλήφθηκα πως  διασυνδέσεις μας με άλλους ανθρώπους επηρεάζουν καθημερινά κάθε πλευρά της  ζωής μας. Το πώς αισθανόμαστε, τι γνωρίζουμε, ποιον παντρευόμαστε, πόσο συχνά αρρωσταίνουμε, πόσα χρήματα κερδίζουμε, το αν ψηφίζουμε και πολλά άλλα, επηρεάζονται από τους κοινωνικούς μας δεσμούς και τις διαφοροποιήσεις αυτών ανάλογα με  τα άτομα που συνδεόμαστε. Τα κοινωνικά δίκτυα διασπείρουν τη ευτυχία, τη γενναιοδωρία και την αγάπη. Και οι συνδέσεις μας δεν περιορίζονται στα άτομα που γνωρίζουμε. Πέραν του  δικού μας κοινωνικού  ορίζοντα, ακόμη και οι συνδέσεις των φίλων μας, οι φίλοι των φίλων μας, μπορούν να πυροδοτήσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις που μας επηρεάζουν με τη σειρά τους, σαν κύματα που ξεκινούν από τόπους μακρινούς και ξεσπούν στις δικές μας ακτές.

 

Ως φυσική συνέχεια αυτού, ξεκινώντας την εκπαίδευση και σπουδή μου ως  ψυχοθεραπεύτρια, ήταν πάντα παρούσα η διαρκής αναζήτηση της έννοιας της συνεργασίας και της διασύνδεσης. Η δύναμη της σχέσης και της ομάδας. Άλλωστε το όλον είναι αξιωματικά μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών του.

 

Όταν το 2009 δημιουργήθηκε  ο ιστότοπος www.relatecenter.gr, σε  συνεργασία τότε με το διατροφολόγο Νίκο Μανάτο, προσπαθήσαμε καταρχάς να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό για την ανάγκη σφαιρικής προσέγγισης της σχέσης μεταξύ τροφής και συναισθήματος και ολιστικής αντιμετώπισης  της αποκατάστασης αυτής της σχέσης.

 

Εν συνεχεία, γεννήθηκε η προσωπική μου ανάγκη ο ιστότοπος αυτός να μετεξελιχθεί  το 2019 σε www.werelate.gr και να επικοινωνήσει τις υπηρεσίες και τους συνεργάτες του προσωπικού μου γραφείου στη Ν. Ερυθραία Αττικής. Επιθυμούσα να προχωρήσει έξω από την ζώνη των διατροφικών διαταραχών και της «κλασσικής» ψυχοθεραπείας. Ο τρόπος που εκφραζόταν ήταν με την σύνδεση με το πρώτο μου πτυχίο (στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) και τη συνεργασία μου με αθλητικές ομάδες. Ακόμα μια φορά η  ανάγκη μου για σύνδεση και δημιουργία συστήματος υπήρχε και καθοδηγούσε το όλο εγχείρημα.

 

Η ιδέα ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι σχεδιασμένος για να λειτουργεί μέσα σε μεγάλα δίκτυα βρήκε σταδιακά την εφαρμογή της στο σύστημα των θεραπευόμενών μου, που χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν ανήκουν σε μία ευρύτερη ομάδα που όλοι προχωρούν με σκοπό και όραμα για τον εαυτό τους. Η γλώσσα και η επικοινωνία τους εξελίσσεται ως ένα μέσο συνοχής του εαυτού τους καθώς και διατήρησης της ομάδας στην οποία ανήκουν. Το σύστημα, οι σχέσεις και η σύνδεση που αναζητούσα να δημιουργηθεί μέσα από το αντικείμενο της δουλειάς μου ήταν-και είναι- ολοζώντανο μπροστά μου!

Η  ώθηση για την υλοποίηση της νέας ιδέας  ήρθε από τις πιο πολύτιμες σχέσεις και ιστορίες που έχω στη ζωή μου. Ιστορίες που διαφυλάσσω βαθιά μέσα στον πυρήνα μου. Ιστορίες έμπνευσης, γενναιότητας, ανάπτυξης και φωτός. Αυτές των θεραπευόμενών μου! Η γενναιότητα τους να μου εμπιστεύονται την προσωπική τους διαδρομή και οι σχέσεις τους μαζί μου με αλήθεια, συνέπεια και ολάκερη καρδιά μου έδωσε τη δύναμη να προχωρήσω στο επόμενο βήμα.

Έτσι έφτασα στην νέα σημερινή -δυναμική- μορφή του werelate.gr, το οποίο αναδημιουργείται, ανανεώνεται και επαναλειτουργεί ως ένας πολυδιάστατος ιστότοπος ψυχολογικής και προσωπικής ανάπτυξης, έμπνευσης και ατομικής μεταμόρφωσης. Πολυδιάστατος γιατί περιλαμβάνει το μονοπάτι της επαγγελματικής μου εκπαίδευσης και της πρώτης μου αγάπης, αυτό της ψυχοθεραπείας. Στο ζεστό και φιλόξενο χώρο στην Ιωνίας 15 εδρεύουν οι υπηρεσίες Ψυχοθεραπείας, Διατροφικών Διαταραχών και Αθλητικής Ψυχολογίας.

Το τελευταίο καιρό, στον ιστότοπο αυτό φιλοξενείται μία νέα «πόρτα», αυτή του TheSproutProject. Το βλαστάρι του ιστότοπου έχει το προνόμιο να μεταφέρει πληροφορίες που αγγίζουν την ψυχή και μεταμορφώνουν, μέσω  βιωματικών σεμιναρίων προσωπικής ανάπτυξης. Τα εμπνευσμένα σεμινάρια προσωπικής μεταμόρφωσης διατίθενται on-demand μέσω μίας ειδικά σχεδιασμένης πρωτοποριακής πλατφόρμας με σκοπό την ατομική ψυχολογική και πνευματική ανάπτυξη και τη δικτύωση.

Στα σκαριά βρίσκεται, τέλος, ένα νέο μη κερδοσκοπικό πρόγραμμα το weRelateThroughLove. Μία φόρμουλα εκπαίδευσης στην υψηλότερη ενεργειακή δόνηση, αυτή της αγάπης.

* Η φιλοσοφία weRelate διαμορφώθηκε και εξακολουθεί να διαμορφώνεται από και προς τους ανθρώπους που ερχόμενοι στο Κέντρο Ψυχολογικής Ανάπτυξης weRelate και αναζητώντας στήριξη, ανάπτυξη και εξέλιξη συνεχίζουν  να εξελίσσουν και να συνδιαμορφώνουν αέναα τη φιλοσοφία weRelate.  Η φιλοσοφία weRelate αφιερώνεται σε όλους αυτούς

 

Αντί επίλογου

 

Μία από τις πιο γενναίες πράξεις που μπορούμε να κάνουμε  στην πορεία της ζωής μας, είναι να αγκαλιάσουμε την ιστορία μας και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας με θάρρος και συμπόνια και να συνδεόμαστε με τρόπο ανάλογα γενναίο. Έτσι έχει προκύψει και διατηρηθεί στο χρόνο το όνομα weRelate. Συνδέομαι με τον εαυτό μου, την ιστορία μου και τους άλλους. Σχετίζομαι με νοήματα, με έννοιες και ιδέες που ανταποκρίνονται στην πορεία μου, τις θέσεις μου και το όραμα μου για το μέλλον.

Τον εαυτό μας δεν τον βρίσκουμε, τον δημιουργούμε.. Αυτό ακριβώς είναι το όνειρό μου για το μέλλον και την πορεία αυτού του νέου δρόμου. Να δημιουργούμε –για- τον εαυτό μας, να συνδεόμαστε και να σπείρουμε ευγνωμοσύνη, γενναιοδωρία και αγάπη.

 

Καλή αρχή και καλή συνέχεια σε όλους!

Θέλετε να μάθετε για εμάς;