Archive

Προσωπική ανάπτυξη σημαίνει να επενδύσεις στον εαυτό σου, ώστε να μπορείς να τον διαχειρίζεσαι αποτελεσματικά, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να σου φέρει η ζωή. Σου επιτρέπει να γίνεσαι προνοητικός.

Η ιστορία που θέλω να μοιραστώ αφορά την διατροφική διαταραχή από την οποία υπέφερα. Θέλω να γράψω για να μην ξεχνάω εγώ η ίδια και γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετοί εκεί έξω που υποφέρουν και η ιστορία μου ίσως τους δώσει κουράγιο.

Είναι καταπληκτικό πώς σου καρφώνεται μια ιδέα στο μυαλό, κυριολεκτικά φυτεύεται μέσα ύπουλα, ριζώνει από τα παιδικά σου χρόνια και σε συντροφεύει σα σκιά από ένα παρασιτικό φυτό σε κάθε βήμα σου… Δε θυμάμαι την πρώτη φορά που με έκαναν να νιώσω χοντρή. Βασικά δε θυμάμαι ως παιδί να νιώθω «κανονική», παρότι υπήρξα, έχω φωτογραφίες που το πιστοποιούν.

Είναι πραγματικά η πιο φυσική αντίδραση! Βλέπουμε μία φίλη, συνάδελφο, μέλος της οικογένειας ή γνωστό που έχει χάσει εμφανώς βάρος  και του/της λέμε "Μπράβο!! Αδυνάτισες! Πόσο σου πάει!" Αυτές οι δηλώσεις γίνονται συνήθως με τις καλύτερες προθέσεις.

Πόσες φορές έχετε ακούσει την κόρη σας να τραγουδάει ένα δημοφιλές τραγούδι, που παίζει εκείνη τη στιγμή στο ραδιόφωνο και οι στίχοι του, που τόσο αθώα αναδύονται, θα μπορούσαν σε άλλη περίπτωση να την είχαν στείλει στο δωμάτιό της;

Στη σύγχρονη ζωή οι μέρες μας γίνονται ιδιαίτερα πολυάσχολες, έτσι συχνά πιάνουμε τον εαυτό μας ασυναίσθητα να μασουλάει “κάτι”. Ξέρετε, αυτό συνήθως συμβαίνει στο τέλος μίας κουραστικής ημέρας, που είτε ήταν δύσκολη είτε είχατε μία διαφωνία με κάποιον.

Η είσοδος στο Πανεπιστήμιο αποτελεί μία σημαντική αλλαγή στον τρόπο ζωής ενός εφήβου. Η εμπειρία του πρώτου έτους απαιτεί διανοητική, κοινωνική, συναισθηματική και πολιτιστική προσαρμογή και ανάπτυξη. Οι φοιτητές δεν εξελίσσονται μόνο ακαδημαϊκά, παράλληλα δημιουργούν και διατηρούν προσωπικές σχέσεις.

Σας απασχολεί το γεγονός ότι το παιδί σας έχει διαστρεβλωμένη αντίληψη του σώματός του; Μήπως το παιδί σας μιλάει συνεχώς για το ότι είναι δυστυχισμένο με το βάρος του ή με κάποιο συγκεκριμένο μέρος του σώματός του; Μήπως θεωρείτε ότι έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση;

Το 1998, η εταιρία καλλυντικών “The Body Shop” στα πλαίσια της ακτιβιστικής της δραστηριότητας έκανε το ντεμπούτο μίας εκστρατείας για τον γυναικείο αυτοσεβασμό, με μία κούκλα πληθωρικών διαστάσεων που ονομάστηκε "Ruby".

Ας το παραδεχτούμε! Η πίεση για  ένα τέλειο σώμα είναι τεράστια στην κοινωνία μας. Η ψηφιακή επεξεργασία των φωτογραφιών των λεπτών σαν ραβδί μοντέλων μας βομβαρδίζουν καθημερινά και προωθούν μια συγκεκριμένη εικόνα ως "ιδανικό πρότυπο" ομορφιάς.

Θέλετε να μάθετε για εμάς;